Наш організм не вміє накопичувати цинк, тому продукти багаті цією речовиною повинні постійно бути на нашому столі. Лікарі розповіли, в яких продуктах харчування міститься цинк в достатній кількості.
Цинк - дуже важливий для організму людини мікроелемент, він зміцнює імунітет, нормалізує гормональний фон, бере участь у відновних процесах і покращує обмін речовин.
Яловичина, свинина, баранина ... У будь-якому виді м'яса міститься велика кількість цинку. Якщо є м'ясні страви в поєднанні з овочами, то мікроелемент буде краще засвоюватися.
Горох, сочевиця, квасоля, нут ... Щоб цинк з бобових організм зміг засвоїти в повному обсязі, їх необхідно відварювати і заправляти рослинною олією.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Устриці, креветки, мідії ... У будь-яких видах морепродуктів досить багато цинку. Насіння гарбуза, соняшнику, льону ... Будь-які види їстівного насіння - чудове джерело цинку.
Мигдаль, арахіс, волоський горіх ... Додавайте горіхи в випічку, в перші і другі страви, в десерти, щоб заповнювати запаси цинку в організмі.
Сир, молоко, сметана ... Всі види молочної продукції багаті цинком, причому з них мікроелемент засвоюється в повному обсязі. Яйця курячі, перепелині, страусині ... У яйцях не так багато цинку, але він є і відмінно засвоюється, так що іноді з'їдати варене яйце дуже навіть корисно.
Гречка, рис, вівсянка ... У цільнозернових крупах теж присутній цинк, але щоб він добре засвоювався, варіть кашу на повільному вогні, заправляйте перед подачею маслом.
Дізнайтеся також, які зміни відбуваються в організмі людей, які п'ють чай по кілька чашок в день.