Кутя - страва, що складається тільки з корисних продуктів: пшениці або рису, родзинок, кураги, меду, горіхів та іншого. Так, як же вона може нести шкоду організму? Сімейний лікар розповів, які з часто вживаних продуктів для приготування куті не рекомендовані при тих чи інших захворюваннях.
Сімейний лікар Михайло Цюрак в робочому акаунті в соціальних мережах описав властивості кожного продукту, що найчастіше використовується при приготуванні різдвяної страви. Також медик розповів, які з них можуть привести до проблем зі здоров'ям.
Пшениця
Величезна кількість клітковини, вітамін В і рослинний білок безумовно корисні для організму. Але ця каша не підходить людям, які мають проблеми з травленням, бо може викликати здуття кишечника.
Люди, які страждають від непереносимості глютену, можуть замінити пшеницю, наприклад, на рис, який є другою за популярністю крупою для приготування куті.
Популярні зараз
В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів
Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме
В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон
Мак
Рослинні білок і жири, що містяться в маці, легко засвоюються організмом. Однак велика кількість споживання даного продукту може викликати запор або сонливість.
Волоський горіх
... як і інші горіхи є потенційним алергеном. А тому людям, що страждають від алергічних реакцій, варто бути обережнішими.
Мед
Мед дуже корисний для організму, але він протипоказаний дітям до року й алергікам. Варто вживати в їжу тільки натуральний мед, оскільки штучний може містити складні речовини, які зашкодять навіть повністю здоровому організму.