Медики склали рейтинг продуктів, які небезпечно поєднувати з антибіотиками

Антибіотики допомагають рятувати життя людей від безлічі недуг, але в той же час їх вживання негативно позначається на здоров'ї деяких органів і систем. Погіршити стан може неправильне харчування. Медики склали перелік продуктів, які категорично не можна поєднувати з антибіотиками, щоб не нашкодити своєму організму.

Медики склали рейтинг продуктів, які небезпечно поєднувати з антибіотиками - today.ua

Що потрібно виключити з раціону під час прийому антибіотиків

  • Жирні і копчені продукти дають навантаження на печінку і шлунок;
  • Солодощі у великій кількості збільшують кількість цукру в крові;
  • Часник дає навантаження на серце;
  • Кава в поєднанні з антибіотиками може викликати головний біль, підвищення артеріального тиску, безсоння і нервозність;
  • Молоко послаблює дію антибіотиків, оскільки кальцій пов'язує їх значну частину і заважає всмоктуванню;
  • Алкоголь не бажано поєднувати з будь-якими ліками, але з антибіотиками особливо. Звичайна доза парацетамолу в поєднанні з чарочкою спиртного здатні спричинити ниркову недостатність.

Медики склали рейтинг продуктів, які небезпечно поєднувати з антибіотиками Є також перелік продуктів, які при прийомі антибіотиків, навпаки, потрібно додати в свій раціон. Це кисломолочні продукти - кефір, грецькі йогурти, сир. Вони допоможуть відновитися кишкову мікрофлору.

Також під час лікування потрібно вживати достатню кількість рослинної клітковини, рибу, курку, яйця і горіхи.

Для відновлення печінки потрібно включити в раціон продукти, які містять жирні кислоти Омега-3 - скумбрію, минтай і судак.

Медики настійно рекомендують при прийомі антибіотиків пити багато води - мінімум півтора літра на добу. Вода є найкращим очищувачем організму людини і вимиває всі побічні продукти діяльності антибіотиків.

Раніше повідомлялося, які продукти продовжують молодість і допомагають боротися зі зморшками.

ДЖЕРЕЛОrbc.ua