Рослинна олія щодня використовується на кухні для приготування різних страв. На полицях супермаркетів в Україні часто продається неякісна продукція, і щоб купити "правильне" масло, потрібно знати, як відрізнити його від решти. Про тонкощі вибору і покупки рослинної олії розповів технолог з переробки і випуску масложирової продукції Сергій Дмитрук.
За словами експерта, більш якісна олія та, яка світліша за кольором, тому що вона було виготовлена із зерен, можливо, з використанням холодного методу пресування. Більш темна олія виходить у результаті нагрівання насіння на спеціальних жаровнях, і таке "пережарене" масло містить багато канцерогенів, які для організму дуже шкідливі.
Вибираючи соняшникову олію в магазині, необхідно звернути увагу на умови її зберігання. Майте на увазі, що під впливом будь-якого світла склад олії швидко псується, і вона втрачає свої корисні властивості. Тому бажано, щоб олія в супермаркеті стояла на нижніх полицях, десь в кутку вітрини. На термін придатності олії потрібно звертати увагу обов'язково. Чим ближче продукт до закінчення терміну придатності, тим вище показник його перекисного числа, який впливає на окислюваність продукту, зазначає експерт. Це стосується як рафінованої, так і нерафінованої олії.
Якщо ви звикли купувати соняшникову олію на базарі, то її потрібно обов'язково пробувати на смак і на запах, і вибирати масло, яке не має прілого аромату, гіркого смаку, і за кольором не надто темне. Помутніла олія - ознака зіпсованості рафінованого продукту.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Принесши рослинну олію додому, поставте її у темне прохолодне місце. Оптимальна температура зберігання соняшникової олії - від +5 до+20 градусів.
Раніше повідомлялося, що станеться з організмом, якщо перестати їсти солодощі.