Today.ua

Який екзотичний фрукт рятує жінок від зморшок

Всі жінки, досягнувши певного віку, вступають у боротьбу зі зморшками. У хід йдуть і косметичні процедури, і масажі, і засоби народної медицини. Медики зазначають, що краса і здоров'я шкіри залежить в першу чергу від нашого харчування. Якщо ви хочете зменшити кількість зморшок і виглядати молодше свого віку, додайте в раціон манго. Цей екзотичний фрукт має безліч корисних властивостей. Не дарма манго називають "королем азіатських фруктів".

Експерти з Каліфорнійського університету провели дослідження, в якому говориться, що регулярне вживання манго літніми жінками зі світлою шкірою може зменшити кількість їх зморшок. Вчені вивчали довжину і ширину глибоких і менш видимих складок шкіри і прийшли до висновку, що у жінок, які протягом 4 місяців вживали по півсклянки манго 4 рази на тиждень, шкіра стала більш гладкою, а зморшки не такими глибокими.

Однак, у жінок, які з'їдали по півтори склянки манго, такого результату не було виявлено. А все це тому, що в манго міститься велика кількість цукру, який негативно впливає на стан шкіри. Тому вживати фрукт потрібно в міру. Надмірне захоплення несе за собою протилежний ефект. В експерименті американських вчених взяли участь 28 жінок у період після менопаузи з другим або третім типом шкіри за шкалою Фітцпатрік. У групі тих, хто з'їдав по півсклянки манго, спостерігалося зменшення кількості і глибини складок шкіри на 23% через два місяці після початку експерименту. Через чотири місяці результат покращився ще на 20%.

Антиоксиданти і вітамін E в складі манго відповідають за стабільну гідратацію клітин, а значить, за гладкість шкіри і її колір. Вітамін С і магній нормалізують роботу сальних залоз і перешкоджають появі прищів. Саме тому екстракт цієї рослини активно використовується в косметології, адже креми і маски з вмістом манго дійсно дуже ефективні. Свіжий манго не для всіх може бути доступним, тому можна знаходити вихід із ситуації іншим способом.

Раніше повідомлялося, як можна вилікуватися від випадіння волосся за допомогою часнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ