Today.ua

Які овочі при тривалому зберіганні шкодять організму: медики попереджають

Овочі можуть приносити шкоду організму, якщо вживаються після неправильного зберігання або приготування. Медики розповіли, чому не варто їсти недозрілі помідори, баклажани і картоплю, яка зберігалася всю зиму і вже м'яка. Візьміть до уваги цю важливу інформацію, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.

Перераховані вище овочі відносяться до сімейства пасльонових. Вони містять соланін - нейротоксин, що викликає порушення з боку нервової та сечовивідної системи.

Крім баклажанів, картоплі та помідорів в цю групу входить і квасоля. Після тривалого зберігання цей продукт стає джерелом мікотоксинів - грибків, які викликають отруєння. Недоварена і сира квасоля також становить небезпеку, оскільки в ній міститься токсична речовина фітогемаглютинін. Шпинат, буряк, капуста, петрушка, огірки і моркву також можуть бути небезпечними, якщо вони не вирощені в домашніх умовах. Ці овочі добре накопичують нітрати, а ми і так отримуємо їх велику кількість з різних продуктів, тому навіщо зайвий раз себе "труїти".

За словами медиків, чим довше зберігається овоч чи фрукт, тим менше в ньому вітамінів. Після зими вітаміни і мінерали залишаються в цибулі, моркви, буряку, всіх видах капусти, всіх видах редьки. При заморожуванні немає втрати вітамінів і мінералів, тому не лінуйтеся, і заморожуйте сезонні овочі.

Раніше повідомлялося, який продукт ефективно бореться з гіпертонією, завдяки вмісту в ньому великої кількості калію і магнію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ