Today.ua

Вчені виявили ще один небезпечний симптом коронавіруса, схожий на обмороження

Вчені визначили ще один симптом коронавіруса, який з'являється у пацієнтів протягом чотирьох тижнів після зараження. Цей симптом охрестили "ковідними пальцями". Зовні кінцівки інфікованої людини нібито обморожені. Неприємні відчуття і почервоніння зникають самостійно через пару тижнів.

Про результати дослідження Міжнародної ліги дерматологічних спільнот і Американської академії дерматології повідомляє The Telegraph.

Виявлено, що "ковідні пальці" зустрічаються як у пацієнтів з важкою формою коронавіруса, так і у людей з безсимптомним перебігом захворювання. Йдеться як про молодих, так і літніх людей. У дітей цей симптом проявляється також.

Спочатку у хворих СOVID-19 починається запалення пальців ніг, вони червоніють і опухають, потім стають фіолетовими. В середньому такі симптоми спостерігаються близько 15 днів. Але були випадки, коли вони зберігалися і більше 150 днів. Дерматологи продовжують вивчати цей незвичайний симптом. Найчастіше у пацієнтів опухають пальці ніг, але трапляється таке і з руками.

Раніше в список симптомів коронавіруса був внесений кон'юнктивіт. Дихальні шляхи - не єдиний канал передачі інфекції. Краплі мокроти з ковід-частинками або інфіковані руки можуть також переносити патоген на кон'юнктиву ока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ