Today.ua

В Україні створили комбінований ПЛР-тест для визначення коронавіруса і грипу

Поки в світі займаються розробкою вакцини від коронавіруса, українські вчені створили унікальний комбінований ПЛР-тест, який дозволяє в одному аналізі визначити наявність в організмі людини коронавіруса SARS-CoV-2 і двох штамів грипу - А і В. Про це повідомили в Інституті молекулярної біології і генетики (ІМБіГ), де і розробили цей тест.

За словами вчених, на проведення ПЛР-тесту знадобиться шість годин. У період сезонної епідемії грипу таке тестування буде особливо актуальним. Тим більше, симптоми коронавіруса і грипу дуже часто схожі між собою.

Нові ПЛР-тести вже були перевірені на зразках хворих, які були передані в Інститут молекулярної біології Центром громадського здоров'я в Києві.

Вчені ІМБіГ також завершують розробку тесту, який дозволить в одному аналізі визначити наявність в організмі людини відразу п'яти вірусів, зокрема, таких як риновірус і кір. Крім того, фахівці даної наукової установи стали одними з перших в Україні, хто розробив тест-системи для визначення COVID-19. Ще в березні 2020 року першого хворого коронавірусом в Чернівцях виявили за допомогою тесту ІМБіГ.

Раніше повідомлялося, що існує категорія людей, для яких вакцина від коронавіруса виявиться неефективною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ