Today.ua

В Україні почали діяти нові карантинні зони: де на піку епідемії ситуація критична

З понеділка, 12 жовтня, в Україні діє оновлене карантинне зонування. Нові епідеміологічні правила встановлені на 14 днів. На фоні погіршення ситуації з коронавірусом, з сьогоднішнього дня Київ перейшов в "помаранчеву" зону, а Канів і Суми опинилися в "червоній" зоні.

У "червоній" зоні з 12 жовтня буде зупинений громадський транспорт, закриті всі заклади громадського харчування (кафе, бари, ресторани, їдальні), а також зупинять роботу всі торгово-розважальні центри.

В "помаранчевій" зоні продовжують перебувати Вінниця, Луцьк, Дніпро, Львів, Житомир, а також ще цілий ряд міст, де діють обмеження на планові госпіталізації, роботу хостелів, роботу фітнес-центрів, студенти та учні переведені на дистанційне навчання:

В "жовтій" зоні опинилися Херсон, Запоріжжя, Біла Церква, Могилів-Подільський, Кривий Ріг, Маріуполь, Торецьк, Мукачево, Хуст, Чоп, Бердянськ, Енергодар, Бровари, Трускавець, Кременчук, Шостка, Ізюм та Нова Каховка, а також:

Карантин в Україні попередньо триває до 31 жовтня. У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією, коли щодня в країні з'являється від 4000 до 5000 нових хворих коронавірусом, уряд продовжить карантин. Школи та ВНЗ з 15 жовтня по 15 листопада переводять на дистанційне навчання через масові спалахи захворюваності. За прогнозами Міністерства охорони здоров'я, в листопаді щодня будуть хворіти коронавірусом до 12 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, які ще обмеження введені в Україні з 12 жовтня у зв'язку з критичною ситуацією на фоні погіршення епідемії СOVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ