Today.ua

Українцям розповіли, де вони отримають доступ до вакцини від коронавіруса

Українці з нетерпінням чекають появу вакцини від коронавіруса. Згідно з домовленостями України з Фондом доступу до вакцин COVAX, в першій половині 2021 року в країну завезуть 8 млн доз вакцини від СOVID-19. Препарат не можна буде купити в аптеці. Доступ до нього матимуть в першу чергу медустанови.

Спочатку препарат надійде в кожну область, а потім його розподілять по лікарнях. Вакцинувати безкоштовно першими будуть пацієнтів з груп ризику.

За словами головного санлікаря Віктора Ляшко, безкоштовних доз вакцини від COVID-19 вистачить на 20% населення України, а це близько 4 мільйонів. Безкоштовне вакцинування стало можливо за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів і урядів інших країн.

Вартість платної вакцини становитиме близько 7 доларів. У перерахунку на гривні це близько 198 гривень. Всього потрібно буде зробити два щеплення, а значить заплатити доведеться близько 400 гривень. Вакцина виробника Moderna (США) за попередніми результатами показала 95% ефективності в попередженні розвитку коронавірусної хвороби COVID-19. Саме ця вакцина на початку наступного року має надійти в європейські країни, в тому числі і в Україну.

Раніше лікар Євген Комаровський розповів, чому не можна пити антибіотики при коронавірусі, і як підвищувати захисні сили організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ