Сосиски, які так полюбляють багато українців, і які дехто майже щодня дає дітям, насправді не можна віднести до безпечної, а тим більше, до корисної їжі. Вони можуть навіть завдати шкоди організму, ділиться з виданням ukrhealth лікар-дієтолог Дар'я Русакова.
Сосиски шкідливі тим, що в них забагато солі та жиру. Крім того, вони містять барвники і крохмаль, а також різноманітні стабілізатори. При цьому, хоча вони й належать до м'ясних продуктів і мали би містити в собі немало білка, насправді вміст білка у них малий. Отож, вони несуть організму дуже мало користі, але натомість труять його шкідливими домішками.
При цьому зазвичай ми споживаємо їх із макаронами, кашами або картоплею, що збільшує ризик ожиріння при такому харчуванні.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Однак це не означає, що слід негайно відмовитися від сосисок і більше ніколи навіть не поглядати в їхній бік. Якщо цим продуктом не зловживати, то ви зумієте "вбити двох зайців": і організму не зашкодити, і побалувати свої смакові рецептори, давно "заточені" хіміками під усілякі смачні харчові добавки.
"Якщо ви їсте сосиски один раз в тиждень, то нічого страшного для здоров’я і фігури не станеться. Але якщо ви їсте їх кожен день, то це шкідливо", - доступно пояснила "формулу" вживання сосисок Дар’я Русакова.
При цьому лікарка зауважила, що цей продукт краще вживати в поєднанні зі свіжими овочами та зеленню.
Нагадаємо, дієтологи також розвінчали міф про те, що від макаронів гладшають. Насправді люди додають у вазі не від самих макаронів, а від приправ до них: масла, сиру і соусів.