Today.ua

Що відбувається з організмом, якщо їсти солодке вранці

Ранковий прийом їжі для організму вкрай важливий. За словами медиків, на сніданок категорично не можна їсти солодощі. Вони містять швидкі вуглеводи, які миттєво всмоктуються в організм, і в кров виділяється більше гормону інсуліну, ніж потрібно. Часте вживання солодких продуктів вранці збільшує ризик розвитку діабету.

Медиками встановлено, що вживання жирних і солодких сніданків, таких як круасани, млинці, сирники, печиво, шоколадні вироби або солодкі мюслі, може призвести до негативних змін в головному мозку всього за чотири дні. Доведено, що ці продукти знижують мозкову активність. Це означає, що споживання вранці продуктів з високим вмістом цукру погіршує пам'ять та знижує здатність до навчання.

Щоб не шкодити своєму організму, солодощі потрібно їсти після основного прийому їжі. Якщо ви добре поснідали, тоді можете дозволити собі з'їсти круасан з кавою на десерт, або цукерку з чаєм. Важливо не замінювати солодким весь прийом їжі, адже така кількість глюкози не принесе організму користі. З 15.30 до 17.00 в організмі знижується вироблення кортизолу - гормону стресу. У цей час найкраще перекусити чимось солодким, щоб підняти собі настрій і підвищити рівень енергії. На солодке можна з'їсти шматочок шоколаду, пастилу або зефір, фрукти або ягоди. Якщо їсти тортики і тістечка, тоді прилив сил ви можете не відчути, і крім зайвих калорій ваш організм нічого не отримає.

Раніше повідомлялося, які фрукти можна вживати діабетикам, щоб не боятися за своє здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ