Заразитися і не померти: вчені назвали, який фактор знижує смертність від коронавірусу

Автор: Марченко Любов

Учені з Медичної школи Бостонського університету поділилися цікавим спостереженням, пов'язаним із захворюванням на коронавірус. Як з'ясувалося, є фактор, який істотно знижує ризик померти від цієї недуги.

Заразитися і не померти: вчені назвали, який фактор знижує смертність від коронавірусу - today.ua

Звичайно, від самого захворювання цей фактор не рятує, але ймовірність летального результату зменшує вдвічі. Виявляється, більше шансів вижити мають ті люди, у яких в організмі вищий вміст вітаміну D. У таких людей вдвічі рідше розвиваються небезпечні ускладнення, які можуть призвести до смерті.

До таких висновків медики прийшли на підставі аналізів крові, які вони робили пацієнтам, хворим на COVID-19. Виявляється ті, у кого вміст вітаміну D в організмі був вищим, значно рідше отримували важкі ускладнення, і показник виживання у них був набагато вищим.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Заразитися і не померти: вчені назвали, який фактор знижує смертність від коронавірусу При цьому не зайвим буде нагадати, що вітамін D актівно синтезується в організмі під впливом прямих сонячних променів. Однак цього недостатньо, тому доречним буде вживати в їжу продукти, що містять багато цього вітаміну. До таких належать: лосось, оселедець, сардини, тунець, масло з печінки тріски, устриці, лісові гриби, яєчні жовтки і молочні продукти.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Нагадаємо, Юлія Тимошенко розповіла, як хворіла на коронавірус. Іноді їй здавалося, що від неї йде життя, зізналася політик.

Головне