Епідемія коронавірусу вносить свої правки і в меню новорічного столу. І справа тут не тільки в меншій купівельній спроможності громадян, а й у тому, що в цей період організм особливо потребує підтримки в боротьбі з вірусами. Тому лікар-вірусолог Андрій Плотніков радить відмовитися від традиційного набору страв на новорічному столі, віддавши перевагу здоровій їжі.
Доктор Плотніков рекомендує по можливості перейти до дробного харчування, і крім того, максимально відмовитися від спиртного, солодощів, смажених і жирних страв, а також від будь-якого виду масла. Замість цього слід віддати перевагу запеченій або відвареній їжі, на перетравлення якої організму потрібно менше сил. А отже, він зможе заощадити більше сил для боротьби з можливим вірусом.
При цьому тваринні жири мають бути присутніми на новорічному столі. Вони сприяють кисневому обміну в організмі, а в період коронавірусу кисень для організму актуальний, як ніколи. Не можна також забувати і про часте пиття, яке не слід плутати зі щедрою випивкою. Вірусолог рекомендує встояти перед спокусою "скуштувати" кілька видів спиртного за новорічним столом. Краще віддайте перевагу безалкогольним напоям - чаю або компоту із сухофруктів.
Доктор Андрій Плотніков пропонує приблизне меню на період новорічних свят, який, судячи з усього, затягнеться для українців тижні на три. На сніданок він рекомендує кашу з будь-якої крупи, на обід - суп або гречану кашу з м'ясом птиці, на вечерю - рагу з тушкованих або приготованих на пару овочів. Ну, і рясно запивайте все це компотом або чаєм.
Звичайно, такий новорічний стіл виглядає нуднувато, проте життя-то в нас одне, та й здоров'я теж не безлімітне.
Нагадаємо, дієтологи розповіли, що відбувається з організмом після повної відмови від цукру. Ефект для здоров'я і зовнішності виходить приголомшливий.