Today.ua

Україна закупила вакцину від коронавірусу тільки для 5% населення країни

Переважній більшості українців доведеться купувати вакцину від коронавірусу за свій рахунок. На сьогодні Україна уклала контакти на закупівлю тільки 4 мільйонів доз вакцини, повідомляє Telegram-канал "Український бізнес".

Такі дані оприлюднило агентство Bloomberg. Оскільки кожній людині для того, щоб сформувати імунітет, слід отримати дві дози вакцини від коронавірусу, то закуплених чотирьох мільйонів доз, відповідно, вистачить лише на 2 мільйони осіб. Шляхом нескладних арифметичних розрахунків можна обчислити, що це становить лише 5% населення нашої країни.

Правда, ще є надія на 8 мільйонів доз вакцини від коронавірусу, які були обіцяні Україні в рамках безкоштовної допомоги найбільш вразливим країнам. Але зараз цей проект загальмувався через те, що вакцини, які поставлятимуться в рамках цього проекту, поки не пройшли всіх випробувань та офіційно не зареєстровані.

Таким чином, зараз із певністю можна говорити про перспективи бути безкоштовно щепленими лише для 5% населення. Решті доведеться купувати вакцину для щеплень за свій рахунок.

Між іншим, випадково стала відома ціна 6 видів вакцини, яка буде закуповуватися країнами Євросоюзу. Звичайно в роздріб ці препарати будуть коштувати більше. А от наскільки більше - це вже як дозволить влада в тій чи іншій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ