Today.ua

Вчені розповіли про “смачну“ дієту, яка допоможе знизити артеріальний тиск

Дієта допомагає нормалізувати артеріальний тиск. Це вченими доведено давно. Причому йдеться не так про кількість споживаної їжі (хоча і про неї також), як про якість. Вже давно відомо, що низькокалорійні продукти, що містять багато клітковини та мало жиру і цукру, сприяють схудненню, а також оберігають від безлічі захворювань.

Водночас є чимала група продуктів, які здатні реально знизити артеріальний тиск. Звичайно - за умови їхнього регулярного вживання одночасно з відмовою від інших, шкідливих, продуктів. Йдеться про продукти, що містять флаваноли. Цієї речовини багато в яблуках, ягодах, чаї та какао.

Британські вчені ретельно вивчили раціон понад 25 тисяч осіб. При цьому вивчали саме вплив раціону на їхній кров'яний тиск. Так ось: у тих, хто віддавав перевагу їжі, багатій флаванолами, істотно знизився артеріальний тиск. Причому найбільш яскраво виражений ефект спостерігався у людей, які вже до цього страждали на гіпертонію.

Ще одне дослідження стосувалося вживання напоїв, що містять флаваноли, зокрема - какао. Виявилося, що всього однієї порції цього смачного напою в день, досить, щоб істотно знизити артеріальний тиск під час фізичного навантаження у людей, які страждають на ожиріння.

Звідси можна зробити висновок: боротьба за зниження високого тиску - це не тільки історія отруєння організму різної "хімією", це ще й - дотримання "смачних" дієт, які приносять організму не тільки користь, але й задоволення.

Нагадаємо, ще один багатьма улюблений напій також істотно може знизити високий артеріальний тиск. Йдеться про томатний сік. Але його потрібно вживати без солі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ