Рак - мабуть, найстрашніше, що може трапитися з людиною. Не випадково на боротьбу з цією недугою витрачаються величезні сили і засоби. Та, на жаль, усі відомі медичні препарати викликають побічні ефекти. Проте нещодавно італійські та норвезькі учені несподівано відкрили здатність бергамота протистояти раку. Причому його вплив ніякої "побочки" не викликає.
До такого висновку дійшли дві групи учених: з Університету Калабрії та з Університету Сьорфолда. Результати їхніх досліджень опублікувало видання Bioenergetics. Причому відкриття антиракових властивостей бергамота були зроблено дійсно несподівано, бо вчені вивчали корисні властивості цієї рослини у боротьбі з холестерином, а профілактика раку не була предметом їхнього дослідження.
Учені вивчали користь екстрактів цитрусових при профілактиці непрохідності судин. В ході наукових досліджень було доведено, що екстракти цитрусових мають станінові властивості. Синтетичні станіни, знижуючи холестерин, спричиняють одночасно ще й шкоду організму своїми побічними ефектами. А станіни, що містяться в екстрактах цитрусових, ніякої "побочки" не дають.
Нагадаємо, вчені також розповіли про користь сала, яке багато років вважалося шкідливим продуктом. Виявляється, користі в цьому улюбленому українському продукті набагато больше, аніж шкоди.