Today.ua

Медики назвали три найменування ліків, які на ніч краще не приймати

Багато людей, з тих чи інших причин, змушені приймати ліки перед сном. Добре, якщо крім свого основного лікувального ефекту, вони ще й сприяють здоровому сну. Проте бувають ліки, які не дають людині повноцінно виспатися. Зокрема, медики назвали три таких препарати, повідомляють vesti-ua.

Дифенгідрамін / Бенадріл

Це ліки, що добре допомагають від алергії і при застуді. Природно, знявши за допомогою цього препарату гострі симптоми захворювання, ви зможете заснути. Однак цей сон не буде повноцінним. Ці ліки не сприяють глибокому зануренню в сон. Всю ніч ви будете перебувати у поверхневому сні, і на ранок прокинетеся зовсім не відпочившим.

Судафед

Судафед -прекрасний протизастійний засіб, який ефективно очищає носові пазухи при застуді. Звичайно, позбувшись почуття закладеності в носі, ви зможете легко заснути. Але незабаром після цього ви можете так само легко прокинутися і вже до ранку не зімкнути очей. Справа в тому, що ці ліки містять інгредієнт псевдоефедрин, який заважає людям заснути.

Екседрин

Екседрин - непогані ліки від головного болю. Однак у складі цього препарату є кофеїн. А кофеїн, як відомо, є прекрасним стимулятором для мозку. Багато людей вживають напої з вмістом кофеїну, якщо їм випадає нічна робота. Тому екседрин, вжитий на ніч, змусить вас перерахувати кілька сотень овечок. І немає гарантії, що навіть після цілої отари ви зумієте заснути. Тому ввечері від головного болю краще віддати перевагу лікам, що не містить кофеїну.

Нагадаємо, медики назвали, який вітамін особливо необхідний людині взимку. Як виявилося, це вітамін D.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ