Today.ua

Медики назвали продукти, які сприяють розвитку гіпертонії

Люди, які страждають на нестабільний тиск, повинні знати перелік продуктів, вживання яких їм потрібно зменшити. Турецькі медики прийшли до висновку, що якщо гіпертонікам відмовитися від кофеїну, трансжирів і продуктів з високим вмістом солі, тоді ризику гіпертонічної кризи вдасться уникнути.

Кофеїн міститься не тільки в каві, але і в чаї і шоколаді. Підвищення тиску від цих продуктів, як правило, короткострокове. Однак, якщо у вас гіпертонія, то пийте неміцну каву. Зовсім відмовлятися від напою необов'язково, так як медики однозначно не говорять про шкоду кави при підвищеному тиску.

Трансжири звужують кровоносні судини і сприяють виникненню гіпертонії у зв'язку з тим, що підвищують скупчення холестерину в артеріях. Даний тип жирів присутній в тортах, тістечках, здобі, попкорні для мікрохвильової печі, маргарині, печиві, солодощах з кремовою начинкою, жирному м'ясі. Вживання цих продуктів тим, хто страждає від підвищеного тиску, потрібно мінімізувати. Сіль також сприяє підвищенню тиску. За словами медиків, отримуючи велику кількість натрію, організм затримує воду, що збільшує об'єм крові і її вплив на стінки судин. У результаті розвивається гіпертонія.

Раніше повідомлялося, який продукт ефективно бореться з гіпертонією і знижує ризик розвитку інших серцево-судинних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ