Today.ua

Макарони можна їсти і не товстіти: дієтолог розвінчала популярний міф

Всупереч всім міфам про шкоду макаронів для фігури, дієтологи не забороняють їсти цей продукт навіть тим, хто сидить на дієті. Медики вважають великою помилкою відмову від макаронних виробів в раціоні, так як цей гарнір містить велику кількість корисних мікроелементів. З'ївши порцію макаронів, ви надовго будете відчувати себе ситими, і не буде спокуси перекусити після їжі різними шкідливими солодощами.

Дієтолог Ванесса Беджаія-Хаддад зазначила, що немає продуктів, які роблять вас товстими, якщо ви не будете переїдати, так само як немає продуктів, які змушують вас худнути. За словами експерта, макарони складаються на 70% зі складних вуглеводів. Цукор в їх складі засвоюється в організмі повільніше, ніж з простих вуглеводів, і відповідно тіло накопичує менше жиру.

Щоб макарони принесли максимальну користь вашому організму, намагайтеся їх трохи недоварювати. Крім того, корисніше вживати макарони з непросіяного борошна, так як в них міститься більше корисних речовин.

Деякі жінки, у яких в раціоні є макарони, примудряються навіть худнути. Одне з досліджень показало, що у дорослих жінок у віці від 19 до 50 років вживання макаронів з твердих сортів призвело до зменшення ваги і окружності талії.

Гладшають частіше за все не від самих макаронів, а від добавок до них. Жирне м'ясо, соуси, гриби, сири ... Саме ці інгредієнти є калорійними і можуть зашкодити вашій фігурі.

Раніше повідомлялося, у чому небезпека червоного м'яса для здоров'я, і ​​до чого може призвести зловживання цим продуктом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ