Апельсини можуть бути шкідливі для організму: медики розповіли, коли на них не варто налягати

Автор: Марченко Любов

Апельсини, незважаючи на свій смак і багатий вміст корисних речовин, можуть завдати шкоди організму. У певний час доби і при певних захворюваннях варто утриматися від їхнього вживання, кажуть медики.

Апельсини можуть бути шкідливі для організму: медики розповіли, коли на них не варто налягати - today.ua

Так, краще не вживати їх вранці натщесерце. І хоча багато хто любить побалувати себе вранці мандарином або часточками апельсина, медики не рекомендують починати свій день з цитрусових. Ці фрукти збільшують вироблення кислоти в кишечнику, що особливо небезпечно на голодний шлунок, адже кислота буде роз'їдати стінки шлунка і слизову оболонку кишечника.

Це може призвести до загострення гастриту і виразки у тих, у кого вони вже є, або навіть спровокувати розвиток цих захворювань у людей зі здоровим шлунково-кишковим трактом. Апельсини можуть бути шкідливі для організму: медики розповіли, коли на них не варто налягати Крім того, ці фрукти багаті клітковиною, яка в поєднанні з фруктозою може уповільнити перетравлювання їжі. Тому медики рекомендують замінити ранковий прийом цитрусових, наприклад, кавуном. Ця ягода на 90% складається з води і тому легко й без наслідків виводиться з організму.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Але, на жаль, кавун - сезонний плід і не завжди є під рукою. В такому випадку універсальною ранковою стравою стануть каші. Як правило, вони поживні, низькокалорійні, дають організму відчуття ситості і насичують його необхідними мікроелементами. Тим більше, що при наявній у торговій мережі різноманітності круп'яних виробів, можна балувати себе нової кашею щодня.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Чоловіки “штурмують“ ТЦК після ухвалення закону про мобілізацію: усі не встигнуть оновити свої дані

Хотілося б додати ще, що круп'яні вироби не обтяжливі для нашого гаманця, але це не так. Зокрема, за десять місяців 2020 року улюблена всіма гречка зросла в ціні майже на третину.