Today.ua

Лікарі розповіли, які аналізи варто здати після коронавіруса

Керуючись багатомісячних досвідом роботи в період пандемії коронавіруса, українські медики прийшли до висновку, що після одужання від COVID-19 необхідно здати ряд аналізів.

Коронавірусна хвороба завдає серйозного удару по здоров'ю людини, навіть після одужання у людей трапляються інсульти, розвиваються патології печінки і нирок ... Щоб убезпечити себе від можливих проблем в майбутньому, українські медики рекомендують здати ряд аналізів.

Ніяких складних і дорогих обстежень проходити, щоб переконатися, що організм дійсно впорався з COVID-19, не доведеться. Для початку, здайте загальний аналіз сечі і крові. За результатами даних аналізів ваш лікар буде знати, як працюють ваші нирки, чи немає запалення і патологій. Якщо під час коронавірусної хвороби ви брали довгий час жарознижуючі ліки, то обов'язково здайте печінкові проби. Показники будуть трохи перевищувати встановлені норми, після хвороби - це нормально, проте здати цей аналіз варто обов'язково, щоб переконатися, що печінка впорається і їй не потрібна допомога.

Якщо у вас раніше були проблеми з нирками, тоді вам варто здати ниркові проби, аналізи на рівень креатиніну і сечовини в крові.

Не буде зайвим перевірити рівень цукру в крові тим, у кого є схильність до цукрового діабету.

Нагадаємо, раніше в ВООЗ заявили, що навіть після масштабної вакцинації людям в усьому світі доведеться носити маски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ