Today.ua

Вітамін D може дуже сильно нашкодити організму, - лікар

Припущення вчених, що вітамін D рятує від коронавіруса, призвело до того, що сотні тисяч людей почали розкуповувати баночки з даним препаратом в аптеках. Після чого перед лікарями постала інша проблема - порятунок пацієнтів, які зруйнували власне здоров'я, бездумно вживаючи вітамін D, куплений в аптеці.

Медики нагадують, що ефективність синтетичного вітаміну D проти коронавіруса не доведена! Дана речовина людський організм продукує самостійно, тому в додаткових дозах не потребує.

Якщо все ж в організмі стався збій, і вітаміну D в ньому недостатньо, то тільки досвідчений лікар на підставі спеціальних аналізів може призначити прийом вітаміну D в необхідних для лікування авітамінозу. За словами заслуженого лікаря РФ Михайла Кагана, наслідки безконтрольного прийому вітаміну D загрожує важкими наслідками для людини. Так, при безконтрольному прийомі вітаміну D людина починає страждати від хронічної втоми і швидкої стомлюваності, він стає дратівливим і розсіяним, у нього спостерігається розлад роботи органів шлунково-кишкового тракту, з'являються судоми, набряки, болі в попереку, розвивається безсоння. Медики нагадують, що навіть самі звичайні і недорогі вітамінні комплекси не можна приймати без призначення лікаря і здачі аналізів.

Якщо аптечні вітамінні препарати несуть небезпеку, то натуральні продукти можна їсти хоч кожен день, не зловживаючи, звичайно ж. Наприклад, дізнайтеся, навіщо медики рекомендують їсти гарбузове насіння?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ