Today.ua

Вірусологи розповіли, чи можна заразитися грипом і COVID-19 одночасно

На тлі пандемії коронавіруса в світі і в Україні багато людей хвилюються, що можуть одночасно захворіти на грип та коронавірусну хворобу. У зв'язку з цим з'явилося багато міфів, які поширюються в народі і наводять паніку. Вірусологи розповіли, як все відбувається насправді.

За словами експертів, переживати, що ваш організм можуть одночасно вразити дві небезпечні для життя інфекції не варто. Два різних віруси в одній клітці ужитися не можуть, так задумано самою природою.

Вірусологи розповіли, що при попаданні в клітину організму вірусу, імунна система миттєво реагує виробленням захисного білка інтерферону. Завдяки цьому спрацьовує механізм захисту всього організму від вторгнення інших вірусів.

Таким чином, одночасно захворіти на коронавірус і іншою вірусною недугою, наприклад, грипом, неможливо.

Варто відзначити, вчені в ході недавнього дослідження з'ясували, що коронавірус не представляє особливої небезпеки для вагітних жінок. Про це розповіли в ВООЗ. У більшості майбутніх мам, інфікованих ковід, хвороба протікала в легкій формі. Ускладнення були виявлені тільки у вагітних жінок старшого віку, у яких була зайва вага.

Нагадаємо, багато лікарів відзначають, що частина пацієнтів, які перехворіли на коронавірус, протягом деякого часу потрапляють до лікарень з серйозними патологіями. У зв'язку з цим, медики розповіли, які аналізи слід здати після одужання від Ковід-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ