Today.ua

Важливий для імунітету цинк міститься у восьми продуктах харчування, - лікарі

Наш організм не вміє накопичувати цинк, тому продукти багаті цією речовиною повинні постійно бути на нашому столі. Лікарі розповіли, в яких продуктах харчування міститься цинк в достатній кількості.

Цинк - дуже важливий для організму людини мікроелемент, він зміцнює імунітет, нормалізує гормональний фон, бере участь у відновних процесах і покращує обмін речовин.

Яловичина, свинина, баранина ... У будь-якому виді м'яса міститься велика кількість цинку. Якщо є м'ясні страви в поєднанні з овочами, то мікроелемент буде краще засвоюватися.

Горох, сочевиця, квасоля, нут ... Щоб цинк з бобових організм зміг засвоїти в повному обсязі, їх необхідно відварювати і заправляти рослинною олією.

Устриці, креветки, мідії ... У будь-яких видах морепродуктів досить багато цинку. Насіння гарбуза, соняшнику, льону ... Будь-які види їстівного насіння - чудове джерело цинку.

Мигдаль, арахіс, волоський горіх ... Додавайте горіхи в випічку, в перші і другі страви, в десерти, щоб заповнювати запаси цинку в організмі.

Сир, молоко, сметана ... Всі види молочної продукції багаті цинком, причому з них мікроелемент засвоюється в повному обсязі. Яйця курячі, перепелині, страусині ... У яйцях не так багато цинку, але він є і відмінно засвоюється, так що іноді з'їдати варене яйце дуже навіть корисно.

Гречка, рис, вівсянка ... У цільнозернових крупах теж присутній цинк, але щоб він добре засвоювався, варіть кашу на повільному вогні, заправляйте перед подачею маслом.

Дізнайтеся також, які зміни відбуваються в організмі людей, які п'ють чай по кілька чашок в день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ