Сало для організму людини - користь чи шкода? Вчені оголосили результати останніх досліджень і віднесли продукт до корисних тваринних жирів, розповівши, скільки потрібно їсти сала, щоб не нашкодити здоров'ю.
Вчені з Мюнхенського університету прийшли до висновку, що сало має кілька корисних властивостей, які сприятливо впливають на організм людини. Однак не варто забувати, що в ньому міститься також і декілько шкідливих моментів, які варто враховувати.
В результаті дослідження німецькі вчені з'ясували, що арахідонова кислота, що міститься в салі, входить до складу життєво необхідного вітаміну F. Вона також сприяє стимуляції серцевого м'яза, збагачує клітинні мембрани, має жовчогінну дію, виводить з печінки «поганий» холестерин і збагачує її «корисним ».
Мононенасичена олеїнова кислота, що міститься в салі, сприятливо впливає на печінку і нирки, захищаючи органи від продуктів окислення, і перешкоджає розвитку атеросклерозу. З огляду на всі корисні властивості сала, вчені віднесли його до поліненасичених тваринних жирів.
Популярні зараз
У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
При цьому шкода сала полягає в тому, що це, по-перше, дуже калорійний продукт (в 100 грамах від 680 до 780 кілокалорій), а, по-друге, в ньому багато солі. У день рекомендується вживати не більше 30 грамів сала.
Нагадаємо, вчені розповіли, чи можна насправді пити каву без кофеїну.