Вчені повідомили, чи можна їсти сало людям з підвищеним тиском

Стало відомо, чи можна їсти сало людям зі зниженим і підвищеним артеріальним тиском. З огляду на, що в продукті міститься шкідливий холестерин, за яких умов його можна вживати гіпотонікам і гіпертонікам?

Вчені повідомили, чи можна їсти сало людям з підвищеним тиском  - today.ua

Сало - популярний український продукт, який сягає корінням до запорозьких козаків. Багато українців вважають за краще балувати себе тваринним жиром досить часто, однак це не принесе користі для здоров'я.

Вчені відзначають, що в продукті міститься шкідливий холестерин, який осідає на стінках кровоносних судин і утворюються холестеринові бляшки. Це відбувається через надмірне споживання сала і малорухливого способу життя.

В результаті в організмі звужуються судини та порушується циркуляція крові. А це означає, що людям, які страждають від підвищеного артеріального тиску (гіпертоніки), сало вживати не рекомендується. Деякі медики дозволяють гіпертонікам споживати до 100 грамів сала на тиждень. Важливо приймати його в їжу до обіду, і щоб продукт був без солі.

А ось ті, у кого зазвичай знижений тиск (гіпотонікам), вживати сало можна. Через надлишок солі, що міститься в продукті, затримується рідина в організмі, збільшується кількість крові, яка циркулює по судинах. І в результаті зростає артеріальний тиск. Вчені повідомили, чи можна їсти сало людям з підвищеним тиском Невелике споживання сала покращує склад крові, допомагає в роботі головного мозку і серцевого м'яза, а все завдяки поліненасиченій арахідоновій жирній кислоті, яка міститься в продукті.

Нагадаємо, за три осінні місяці 2020 року в Україні подорожчало сало. Продукт виріс в ціні майже на 4,5 гривні. І тенденції до його здешевлення не видно.

ДЖЕРЕЛОo-gipertonii.info