Стало відомо, чи можна їсти сало людям зі зниженим і підвищеним артеріальним тиском. З огляду на, що в продукті міститься шкідливий холестерин, за яких умов його можна вживати гіпотонікам і гіпертонікам?
![Вчені повідомили, чи можна їсти сало людям з підвищеним тиском Вчені повідомили, чи можна їсти сало людям з підвищеним тиском - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2021/01/8dypqOFTnolML8BgCcvy-768x432.jpg)
Сало - популярний український продукт, який сягає корінням до запорозьких козаків. Багато українців вважають за краще балувати себе тваринним жиром досить часто, однак це не принесе користі для здоров'я.
Вчені відзначають, що в продукті міститься шкідливий холестерин, який осідає на стінках кровоносних судин і утворюються холестеринові бляшки. Це відбувається через надмірне споживання сала і малорухливого способу життя.
В результаті в організмі звужуються судини та порушується циркуляція крові. А це означає, що людям, які страждають від підвищеного артеріального тиску (гіпертоніки), сало вживати не рекомендується. Деякі медики дозволяють гіпертонікам споживати до 100 грамів сала на тиждень. Важливо приймати його в їжу до обіду, і щоб продукт був без солі.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
А ось ті, у кого зазвичай знижений тиск (гіпотонікам), вживати сало можна. Через надлишок солі, що міститься в продукті, затримується рідина в організмі, збільшується кількість крові, яка циркулює по судинах. І в результаті зростає артеріальний тиск. Невелике споживання сала покращує склад крові, допомагає в роботі головного мозку і серцевого м'яза, а все завдяки поліненасиченій арахідоновій жирній кислоті, яка міститься в продукті.