Стало відомо, чи можна їсти сало людям зі зниженим і підвищеним артеріальним тиском. З огляду на, що в продукті міститься шкідливий холестерин, за яких умов його можна вживати гіпотонікам і гіпертонікам?
Сало - популярний український продукт, який сягає корінням до запорозьких козаків. Багато українців вважають за краще балувати себе тваринним жиром досить часто, однак це не принесе користі для здоров'я.
Вчені відзначають, що в продукті міститься шкідливий холестерин, який осідає на стінках кровоносних судин і утворюються холестеринові бляшки. Це відбувається через надмірне споживання сала і малорухливого способу життя.
В результаті в організмі звужуються судини та порушується циркуляція крові. А це означає, що людям, які страждають від підвищеного артеріального тиску (гіпертоніки), сало вживати не рекомендується. Деякі медики дозволяють гіпертонікам споживати до 100 грамів сала на тиждень. Важливо приймати його в їжу до обіду, і щоб продукт був без солі.
Популярні зараз
У США заявили, що Україні потрібно посилити мобілізацію чоловіків
Зеленський представив План стійкості України: подробиці
У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
А ось ті, у кого зазвичай знижений тиск (гіпотонікам), вживати сало можна. Через надлишок солі, що міститься в продукті, затримується рідина в організмі, збільшується кількість крові, яка циркулює по судинах. І в результаті зростає артеріальний тиск. Невелике споживання сала покращує склад крові, допомагає в роботі головного мозку і серцевого м'яза, а все завдяки поліненасиченій арахідоновій жирній кислоті, яка міститься в продукті.