Дієтологи постійно говорять про те, що запивати їжу не можна, а вже тим більше кавою. Але насправді це не так. Вчені підтвердили, що вживати напій під час трапези можна і навіть деяким потрібно.
Існує думка, що пити каву можна тільки між прийомами їжі, за 20-30 хвилин до їди або через пару годин після. Інакше разом з їжею рідина сповільнює виділення жовчі, і їжа погано перетравлюється. Однак це зовсім не так.
Щоб розібратися в цьому питанні, важливо знати, за яким принципом працює наш організм. Американський дієтолог Тамара Дукер Фрейман підкреслює, що кава не знижує кислотність шлункового соку. Більш того, будь-яка їжа, потрапляючи всередину, призводить до зміни кислотності, але всього на кілька секунд.
Людський організм дуже розумний, і виділяє шлункового соку стільки - скільки потрібно на перетравлення тієї кількості їжі та рідини, які потрапили в шлунок.