Today.ua

Вчені розповіли, яка картопля несе небезпеку для гіпертоніків

Вчені розповіли, в якому вигляді людям з проблемою високого артеріального тиску не можна вживати картоплю. Йдеться про картоплю фрі та чіпси, оскільки в них багато жиру і солі.

Гіпертоніки - люди, які страждають від високого артеріального тиску. Дане захворювання може призвести до серйозних ускладнень зі здоров'ям. Ключ до його стабілізації - правильний раціон і виключення з нього подразників, які можуть погіршити ситуацію.

А тому, вчені заявляють про те, що певний вид приготування картоплі може погіршити стан здоров'я гіпертоніків.

В ході дослідження вчених Гарвардської Медичної школи, в якому взяли участь понад 187 тисяч жінок і чоловіків, стало відомо, що картопля фрі та чіпси небезпечні для людей з високим тиском.

Стало відомо, що споживання більше ніж 4 порції певного виду приготованої картоплі на 11% підвищує ризик високого артеріального тиску. Вчені відзначають, що виною всьому високий вміст солі й жиру.

Нагадаємо, стало відомо, чи можна їсти сало людям зі зниженим і підвищеним артеріальним тиском. З огляду на те, що в продукті міститься шкідливий холестерин, за яких умов його можна приймати гіпотонікам і гіпертонікам?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ