Today.ua

Топ-8 продуктів харчування, які руйнують нирки

Нирки в людському організмі - це унікальні фільтри, які виводять токсини з кровотоку, регулюють кров'яний тиск, продукують еритроцити і гормони. Однак, при роботі на знос нирки починають давати збої. Миттєво будь-яке порушення в їх роботі призводить до погіршення самопочуття і серйозних хвороб.

Руйнівного впливу ниркам завдають не тільки медикаменти і забруднене навколишнє середовище, але і їжа, яку людина не замислюючись їсть кожен день.

Так, вчені закликають обмежити кількість споживаних в день горіхів. Даний продукт містить речовини, які сприяють утворенню каменів у нирках.

Розрекламований суперфуд - авокадо теж шкодить ниркам. Часте вживання в їжу авокадо призводить до розвитку різних хвороб, в тому числі гіперкаліємії.

Кавоманам варто задуматися, адже кофеїн збільшує ризик утворення каменів в нирках.

Молочні продукти корисні для здорових людей, але якщо проблеми з нирками вже виникли, то їх споживання слід знизити до мінімуму через кальцію. Дана речовина буде осідати в нирках у вигляді піску і каменів, якщо вони не працюють на повну потужність.

Вершкове масло веде до розвитку захворювань серцево-судинної системи, які в свою чергу провокую неполадки в роботі нирок.

Сіль, а точніше її надлишок, затримує воду в організмі, що в буквальному сенсі зношує нирки.

М'ясо та субпродукти, безумовно, корисні, але для тих, хто не мислить обід без шматочка свинини або яловичої котлети, варто донести інформацію, що метаболізм білка дуже складне завдання для нирок.

Синтетичні замінники цукру руйнують нирки. Якщо вже вирішили відмовитися від цукру, то вибирайте натуральну стевію.

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, які п'ять продуктів харчування позбавляють організм енергії і сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ