Осінь - час ласувати солодкою, соковитою і трохи терпкою хурмою. Дізнайтеся, якими корисними для вашого організму властивостями володіє яскраво-помаранчевий осінній плід.
1. Хурма багата вітамінами і мікроелементами, які зміцнюють імунітет в період сезонних застуд та грипу.
2. У м'якоті хурми міститься глюкоза і фруктоза, що дозволяє утамувати відчуття голоду.
3. Фрукт покращує роботу шлунково-кишкового тракту і печінки, органів зору, нормалізують роботу статевих залоз, сприятливо впливає на стан шкіри.
4. Цінні речовини, які містяться в хурмі, зупиняють ріст ракових клітин.
6. Помаранчевий осінній фрукт містить багато калію, завдяки чому він просто незамінний для здоров'я серця. З'їдайте по 2 плода в день в сезон дозрівання хурми, щоб зміцнити серцево-судинну систему і забути про болі в області серця.
7. Вітаміни С і Р в хурмі роблять судини еластичнішими. Хурма корисна для пацієнтів, які страждають варикозом і кровоточивістю ясен.
8. М'якоть фрукта має бактерицидну властивість, захищаючи кишечник від кишкової і сінної палички, золотистого стафілокока.
9. Медики рекомендують хурму є гіпертонікам і пацієнтам, що страждають набряками.
10. При застуді їжте стиглу хурму і полощіть горло соком плоду, розведеного навпіл з водою. Важливо: у хурми є маса протипоказань, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.
Нагадаємо, раніше вчені розповіли, кому корисно пити томатний сік.