Today.ua

Найшкідливіший продукт для здоров'я нирок: вчені закликають до обережності

Якщо ви хочете захистити свої нирки від хвороб, то дуже уважно поставтеся до порад лікарів-нефрологів. А вони стверджують, що один з найпопулярніших продуктів в сучасній кулінарії завдає непоправної шкоди здоров'ю наших нирок.

На думку нефрологів, найбільше нирки людини бояться ... кухонної солі. Ця спеція додається в усі страви, іноді навіть в десерти, що несе серйозну небезпеку. У сучасному світі споживання солі занадто завищене. Фастфуд, напівфабрикати, ковбаса і солона рибка ... все це вороги нирок в першу чергу через надмірну кількість солі в складі. Як результат любові до подібної гастрономії, у людини розвивається дуже високий поріг сприйнятливості солоного смаку, тому солимо ми їжу більш рясно, ніж необхідно. Сіль вражає нирки поступово і непомітно. Найчастіше симптомів, які б сигналізували про збої в роботі даного органу, не проявляється. Тільки вже на серйозній стадії ураження нирок з'являється різкий біль і погіршується самопочуття.

В якості профілактики хвороб нирок медики рекомендують значно зменшити кількість споживаної солі на добу, а також вести здоровий спосіб життя.

Нагадаємо, раніше китайські вчені розповіли, як запідозрити хвороби серця. Для цього потрібно всього лише поглянути на свій язик в дзеркалі. Його колір і відтінок нальоту дозволять вчасно звернутися до лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ