Today.ua

Найкорисніші осінні овочі і фрукти, які зміцнять імунітет і захистять від хвороб

Медики і дієтологи наполягають, що для міцного здоров'я необхідно їсти сезонні овочі і фрукти. Які продукти варто щодня включати з свого раціону, щоб не боятися авітамінозу і вірусних інфекцій?

Гарбуз

У цю пору року м'якоть гарбуза неймовірно багата цілим спектром вітамінів і мікроелементів: вітаміни А, В1, В2, В5, Е, пектин та мінерали позбавлять від проблем з гормональною системою, поліпшать стан шкіри і гостроту зору, зміцнять імунітет і налагодять роботу шлунково-кишкового тракту.

Груші

Стиглі осінні груші допомагають організму боротися з патогенними мікроорганізмами, захищають від інфекцій і знімають запалення. Крім того, завдяки парочці груш, з'їдених протягом дня, підніметься настрій, збільшиться запас енергії.

Болгарський перець

Цей овоч слід в осінню пору року є чи не кожен день. Його можна смажити, тушкувати, варити, запікати, але краще вживати в свіжому вигляді. Болгарський перець зміцнює захисні сили організму, покращує обмін речовин і стимулює перистальтику кишечника.

Морква

Терта свіжа морква, заправлена крапелькою оливкової олії і часничком здатна творити чудеса. З такою закускою на столі не страшні анемія, загальна слабкість і стомлюваність, погіршення зору і зниження апетиту. Ви будете почувати себе просто відмінно.

Нагадаємо, раніше вчені назвали продукти харчування, які можуть спровокувати інфаркт. Яка їжа смертельно небезпечна для людини в будь-якому віці?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ