Медики і дієтологи наполягають, що для міцного здоров'я необхідно їсти сезонні овочі і фрукти. Які продукти варто щодня включати з свого раціону, щоб не боятися авітамінозу і вірусних інфекцій?
Гарбуз
У цю пору року м'якоть гарбуза неймовірно багата цілим спектром вітамінів і мікроелементів: вітаміни А, В1, В2, В5, Е, пектин та мінерали позбавлять від проблем з гормональною системою, поліпшать стан шкіри і гостроту зору, зміцнять імунітет і налагодять роботу шлунково-кишкового тракту.
Груші
Стиглі осінні груші допомагають організму боротися з патогенними мікроорганізмами, захищають від інфекцій і знімають запалення. Крім того, завдяки парочці груш, з'їдених протягом дня, підніметься настрій, збільшиться запас енергії.
Болгарський перець
Цей овоч слід в осінню пору року є чи не кожен день. Його можна смажити, тушкувати, варити, запікати, але краще вживати в свіжому вигляді. Болгарський перець зміцнює захисні сили організму, покращує обмін речовин і стимулює перистальтику кишечника.
Морква
Терта свіжа морква, заправлена крапелькою оливкової олії і часничком здатна творити чудеса. З такою закускою на столі не страшні анемія, загальна слабкість і стомлюваність, погіршення зору і зниження апетиту. Ви будете почувати себе просто відмінно.
Нагадаємо, раніше вчені назвали продукти харчування, які можуть спровокувати інфаркт. Яка їжа смертельно небезпечна для людини в будь-якому віці?