Today.ua

Найпотужніша в 2020 році магнітна буря накриє Землю у вересні: коли чекати на геошторм

Метеорологи повідомляють, що найпотужніша в 2020 році магнітна буря обрушиться на нашу планету в вересні. Удар стихії буде особливо сильним. Його відчують, як метеозалежні і ті, що страждають хронічними недугами люди, так і абсолютно здорові, молоді і життєрадісні.

У вересні магнітних бур буде не багато. Але одна з них збуде настільки потужною і тривалої, що її доцільніше що назвати не бурею, а справжнісіньким затяжним Геошторм, який триватиме кілька днів поспіль.

Експерти з Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця попереджають, що найбільш потужний удар сонячної активності обрушиться на нашу планету з 25 по 28 вересня 2020 року. Пік геошторму доведеться на 27 вересня, пережити який буде непросто тим, хто страждає метеозалежністю. Таким чином, геомагнітний шторм триватиме більше трьох діб. У цей період лікарі рекомендують бути особливо обережними людям похилого віку, а також пацієнтам, які страждають на метеозалежність, хворобами судин, серця, гіпертонікам. Обов'язково тримайте під рукою всі необхідні лікарські препарати.

Намагайтеся в період з 25 по 28 вересня уникати перебування під прямими сонячними променями. Прогулянки на свіжому повітрі важливі, але здійснювати їх слід вранці або ввечері, бажано, в тіні дерев.

Нагадаємо, раніше метеорологи розповіли, в які дні вересня можливі магнітні бурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ