Today.ua

Різдвяна кутя: кому варто відмовитися від святкової страви і чому

Кутя - страва, що складається тільки з корисних продуктів: пшениці або рису, родзинок, кураги, меду, горіхів та іншого. Так, як же вона може нести шкоду організму? Сімейний лікар розповів, які з часто вживаних продуктів для приготування куті не рекомендовані при тих чи інших захворюваннях.

Сімейний лікар Михайло Цюрак в робочому акаунті в соціальних мережах описав властивості кожного продукту, що найчастіше використовується при приготуванні різдвяної страви. Також медик розповів, які з них можуть привести до проблем зі здоров'ям.

Пшениця

Величезна кількість клітковини, вітамін В і рослинний білок безумовно корисні для організму. Але ця каша не підходить людям, які мають проблеми з травленням, бо може викликати здуття кишечника.

Люди, які страждають від непереносимості глютену, можуть замінити пшеницю, наприклад, на рис, який є другою за популярністю крупою для приготування куті.

Мак

Рослинні білок і жири, що містяться в маці, легко засвоюються організмом. Однак велика кількість споживання даного продукту може викликати запор або сонливість.

Волоський горіх

... як і інші горіхи є потенційним алергеном. А тому людям, що страждають від алергічних реакцій, варто бути обережнішими.

Мед

Мед дуже корисний для організму, але він протипоказаний дітям до року й алергікам. Варто вживати в їжу тільки натуральний мед, оскільки штучний може містити складні речовини, які зашкодять навіть повністю здоровому організму.

Нагадаємо, вчені встановили, чи корисно сало для організму людини та скільки його потрібно вживати, щоб не нашкодити здоров'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ