Today.ua

П'ять ознак безсимптомного коронавіруса назвали вчені

Близько 80 відсотків людей переносять коронавірус в легкій безсимптомній формі, коли активно заражають оточуючих, але навіть не здогадуються про це. Як зрозуміти, що ви вже перехворіли COVID-19, навіть якщо ознак хвороби не було, розповіли зарубіжні експерти, що займаються вивченням медичних висновків лікарів з різних країн світу про перебіг коронавірусної хвороби у пацієнтів.

1. «Ковідні пальці» - лікарі все частіше використовують цей новий термін, справа в тому, що у людей з COVID-19 на пальцях ніг часто утворюються синці, виразки і ранки.

2. Висипи на тілі - ще одна ознака коронавірусної хвороби, помічена лікарями. Особливо часто висип червоного кольору покриває тіло підхопили інфекцію дітей, а й у дорослих нерідко діагностуються висипання на фоні коронавіруса.

3. Біль в животі, неприємний смак у роті і діарея. Якщо ви відзначали у себе сукупність даних симптомів, то досить імовірно, що ви в той момент хворіли на коронавірус. Особливо, якщо були інші ознаки ГРВІ. 4. Запалення і почервоніння повік і кон'юнктиви. На тлі COVID-19 нерідко розвивається кон'юнктивіт, оскільки через ослаблення імунітету, слизову оболонку ока вражає інфекція. В цей час повіки стають опухлими і червоними, очі сверблять, відчувається печіння.

5. Сильно виражена загальна слабкість також характерна для хворих на коронавірус. Організм кидає всі сили на знищення вірусу, що змушує людину відчувати, що він знесилений.

Нагадаємо, раніше екс-виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла про симптом, який з'являється у всіх пацієнтів, які перехворіли на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ