Today.ua

Медики знайшли спосіб перемогти цукровий діабет: випробування пройшли успішно

Медики з США довели, що боротися з цукровим діабетом слід не за допомогою медикаментів, а використовуючи дуже простий, але вкрай ефективний метод. Будь-який діабетик, дізнавшись про цей спосіб, може «обдурити» хворобу і відчути себе набагато краще.

До дивних висновків прийшли вчені з Гарвардського університету в США. Дослідження показали, що будь-яка людина може «обдурити» хворобу. Ефективність методики просто разюча, причому дорогого лікування не буде потрібно.

В експерименті американських лікарів взяли участь три десятки добровольців. Для початку учасників розділили на дві групи. Першій групі щодня давали випити склянку напою, при цьому їм говорили, що рідина має підвищений рівень цукру. Іншій групі давали той же самий напій, але переконували, що рівень цукру в рідині мінімальний. Подальше обстеження показувало скачки рівня цукру в крові у учасників першої підгрупи, але значне поліпшення стану здоров'я у добровольців другої підгрупи. Нагадаємо, що напої були ідентичні.

Вчені вважають, що подібна терапія допоможе пацієнтам з важкими формами цукрового діабету уникнути різних ускладнень для здоров'я - від погіршення самопочуття до ампутації нижніх кінцівок.

Крім того, як з'ясували дослідники, зниження маси тіла в лікуванні хворих на цукровий діабет є основоположною терапією. Коли з печінки і підшлункової залози йде надлишковий жир, ці органи починають нормально функціонувати, повертаючи людині добре самопочуття.

Діабетикам також рекомендують ввести в раціон короля осені - гарбуз. М'якоть цього не дуже популярного овоча багата важливими для поліпшення здоров'я пацієнтів з безліччю хвороб і для повернення їх до нормального життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ