Гарбуз - цар осені. Цей дивовижний овоч не тільки прикрасить собою свято Хеллоуїн, але і позбавить від багатьох хвороб.
М'якоть гарбуза - джерело корисних речовин: вітамінів А, С, Е, D, РР, К, B і Т; фтору, магнію, міді, кальцію, марганцю, цинку, фосфору і йоду. Якщо ви будете регулярно готувати страви з додаванням гарбуза, то у вас дуже скоро почне краще працювати весь травний тракт, нормалізується обмін речовин, налагодиться робота серцево-судинної системи, нормалізується тиск і зменшиться ризик розвитку гіпертонії.
Гарбуз також зміцнює імунітет, поліпшує самопочуття і підвищує ефективність лікування при таких серйозних захворюваннях, як: туберкульоз, атеросклероз, запор, діабет, подагра, жовчнокам'яна хвороба. У тих, хто любить гарбуз і часто її включає в свій раціон, поліпшується стан шкіри, підвищується гострота зору, знижується маса тіла.
Завдяки цинку, гарбуз дуже корисний для здоров'я чоловіків. Даний мікроелемент дуже важливий для нормального функціонування репродуктивної системи і підсилює сперматогенез. Не варто викидати і насіння гарбуза. Їх слід витягти з овоча, очистити від залишків м'якоті, промити і висушити. Смажити не варто. Використовуйте насіння в якості смачної добавки до салатів, каш, десертів або їжте як перекушування. Це дозволить вам забути про проблеми з печінкою, знизить рівень "поганого" холестерину, очистить організм від глистових інвазій, захистить від раку і продовжити молодість.
Популярні зараз
Взимку закриються деякі українські мережі АЗС
Позитив та Юлія Сахневич вперше стануть батьками: ніжні сімейні фото
Українцям пояснили, у кого не перевірятимуть документи на дрова
Гарбуз протипоказана пацієнтам з важкою формою цукрового діабету, при гастриті зі зниженою кислотністю, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки.
Нагадаємо, раніше дослідники виявили, що вода в пляшках небезпечна для здоров'я. Що насторожило вчених?