Ягоди калини містять величезну кількість вітамінів і мікроелементів, які сприяють зміцненню захисних сил організму, створенню надійного бар'єру перед ГРВІ, грипом та навіть COVID-19.
Друга половина осені - час заготовляти вітамінні солодощі з калини. Ці ягоди не тільки зміцнюють імунітет, але і покращують гостроту зору, забезпечують здоров'я кісток, сприяють регенерації шкіри, покращують роботу серцево-судинної системи. Заліза в калині набагато більше, ніж у шипшині і яблуках разом узятих.
Калиновий мед на зиму
Інгредієнти:
- 1 кг стиглих ягід калини
- 1 кг натурального бджолиного меду
- 0,5 ч. л. меленого імбиру
- 1 ч. л. цедри апельсина
- 1 паличка кориці
Спосіб приготування:
Перетріть отриману масу через друшляк або дрібне сито, в цьому випадку готовий калиновий мед буде більш однорідним. Перелийте калиновий сік в каструлю, додайте корицю, подрібнену цедру і мелений сушений імбир. Туди ж акуратно перекладіть мед.
Розмішуючи дерев'яною ложкою проваріть суміш, але не доводите до кипіння. Розкладіть по банкам, остудіть і зберігайте в темному прохолодному місці.
При подагрі, хворобах нирок і при нестабільному артеріальному тиску калина протипоказана! Обов'язково порадьтеся з лікарем.
Нагадаємо, раніше медики назвали найкорисніше для здоров'я та імунітету м'ясо.