Today.ua

Як оливкова олія впливає на організм людини: поради доктора Девіда Фрідмана

Оливкова олія несе незаперечну користь для людського організму, користь від вживання в їжу даного продукту безцінна і незаперечна. Дієтолог і доктор медицини Девід Фрідман розповів, як вплине на здоров'я введення в раціон олії оливи.

Середземноморська дієта, особливе місце в якій займає оливкова олія, вважається найкориснішою і здоровою з усіх існуючих в світі. Відомий дієтолог, лікар, автор книги про здорове харчування (Food Sanity, How to Eat in a World of Fads and Fiction) рекомендує готувати на олії оливи щоденну їжу, оскільки вона містить кальцій, мідь, залізо і вітамін Е.

Антиоксиданти в складі оливкової олії мають потужну протизапальну дію і здатні захистити від онкології. Олеанолова кислота, кверцетин і тирозол, якими багате масло оливи, допомагають боротися з хворобами серця і судин, покращують роботу печінки і нормалізують кров'яний тиск.

Оливкова олія - ефективне джерело найцінніших мононенасичених жирних кислот, які знижують рівень шкідливого холестерину в крові, очищають внутрішні стінки судин, покращують роботу мозку у людей старшого покоління.

Важливо!!! Оливкова олія може мати цілий ряд протипоказань, тому, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що швидше вилікуватися від коронавірусу допомагає зелений чай. Як правильно заварювати і пити напій для отримання максимальної користі?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ