Today.ua

Доктор Комаровський пояснив причини помилкових ПЛР-тестів і комп'ютерної томографії

Інформацію про те, що ПЛР-тестування в тридцяти відсотках випадків показує помилковий результат, раніше розповів міністр охорони здоров'я України. Про причини недосконалості діагностики коронавіруса дав коментар відомий лікар-педіатр доктор Комаровський.

За словами Євгена Олеговича, комп'ютерна томографія (КТ) та ПЛР-тестування дійсно далеко не завжди показують реальну картину здоров'я або хвороби людини. У ряді випадків ПЛР-тест може показати відсутність Ковід-19 або, навпаки, його наявність, коли це не так насправді.

У зв'язку з цим, доктор Комаровський закликає громадян, навіть якщо тест показав негативний результат, але у них присутні симптоми ГРВІ, не ходити по вулицях, заражаючи оточуючих, а залишатися вдома і лікуватися. Якщо зараження Ковід-19 не дало ускладнень на легені, то комп'ютерна томографія нічого не покаже. Відповідно, хвора на коронавірус людина, буде думати, що він просто застудився, коли інфекція продовжує перебувати в його організмі. «Сидіть вдома, якщо відчуваєте себе погано, якщо є симптоми ГРВІ. Самоізолюйтеся і лікуйтеся», - підкреслив лікар і телеведучий, звертаючись до своїх співгромадян.

Нагадаємо, раніше доктор Комаровський розповів українцям, як можна без всяких тестів і аналізів відрізнити зараження коронавірусом від звичайної застуди або інших видів грипу. Для домашнього тесту навіть виходити з дому не буде потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ