Today.ua

Названо продукти, які медики забороняють розігрівати двічі

Більшість продуктів харчування рекомендується їсти в свіжому вигляді, або відразу після термічної обробки. Розігріта по кілька разів їжа не буде корисною для здоров'я, а іноді навіть може і нашкодити. Є частина продуктів, які через свою особливу молекулярну структуру, після повторного нагріву, перетворюються на отруту. Про них докладно розповіли медики.

Буряк

Якщо розігрівати буряк два або більше разів, то нітрити в складі овочу стають вбивчими для організму. При повторному нагріванні ці речовини перетворюються в нітрозаміни - канцерогенні сполуки. Тому, якщо ви зварили буряк, то їжте його нерозігрітим.

Картопля

Крохмаль, що міститься в картоплі, після розігрівання втрачає свою поживну цінність і корисні властивості. Гріти картоплю по кілька разів - шкідливо для здоров'я. До того ж, смак і запах розігрітої картоплі вже не такий, як свіжозвареної.

Яйця

Високі температури негативно впливають на яйця. Якщо їсти варені яйця відразу після приготування, тоді вони будуть корисними, але повторний розігрів руйнує корисну структура цього продукту.

Курка

Розігріваючи курку на наступний день після приготування, ви змінюєте структуру білка м'яса. Куряче м'ясо містить більше білка, ніж червоне м'ясо, і його рекомендується вживати лише холодним.

Гриби

Розігріті гриби можуть негативно вплинути на ваш організм. Їжте гриби відразу ж після приготування, щоб отримати максимальну користь для здоров'я. На повторний прийом їжі вживайте гриби тільки в холодному вигляді.

Раніше повідомлялося, які продукти харчування використовуються для розрідження крові і поліпшення роботи серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ