Названо продукти, які медики забороняють розігрівати двічі

Автор: Лобанова Єлизавета

Більшість продуктів харчування рекомендується їсти в свіжому вигляді, або відразу після термічної обробки. Розігріта по кілька разів їжа не буде корисною для здоров'я, а іноді навіть може і нашкодити. Є частина продуктів, які через свою особливу молекулярну структуру, після повторного нагріву, перетворюються на отруту. Про них докладно розповіли медики.

Названо продукти, які медики забороняють розігрівати двічі - today.ua

Буряк

Якщо розігрівати буряк два або більше разів, то нітрити в складі овочу стають вбивчими для організму. При повторному нагріванні ці речовини перетворюються в нітрозаміни - канцерогенні сполуки. Тому, якщо ви зварили буряк, то їжте його нерозігрітим.

Картопля

Крохмаль, що міститься в картоплі, після розігрівання втрачає свою поживну цінність і корисні властивості. Гріти картоплю по кілька разів - шкідливо для здоров'я. До того ж, смак і запах розігрітої картоплі вже не такий, як свіжозвареної.Названо продукти, які медики забороняють розігрівати двічі

Яйця

Високі температури негативно впливають на яйця. Якщо їсти варені яйця відразу після приготування, тоді вони будуть корисними, але повторний розігрів руйнує корисну структура цього продукту.

Популярні зараз

У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Курка

Розігріваючи курку на наступний день після приготування, ви змінюєте структуру білка м'яса. Куряче м'ясо містить більше білка, ніж червоне м'ясо, і його рекомендується вживати лише холодним.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Гриби

Розігріті гриби можуть негативно вплинути на ваш організм. Їжте гриби відразу ж після приготування, щоб отримати максимальну користь для здоров'я. На повторний прийом їжі вживайте гриби тільки в холодному вигляді.

Раніше повідомлялося, які продукти харчування використовуються для розрідження крові і поліпшення роботи серця.

Головне