Антибіотики допомагають рятувати життя людей від безлічі недуг, але в той же час їх вживання негативно позначається на здоров'ї деяких органів і систем. Погіршити стан може неправильне харчування. Медики склали перелік продуктів, які категорично не можна поєднувати з антибіотиками, щоб не нашкодити своєму організму.
Що потрібно виключити з раціону під час прийому антибіотиків
- Жирні і копчені продукти дають навантаження на печінку і шлунок;
- Солодощі у великій кількості збільшують кількість цукру в крові;
- Часник дає навантаження на серце;
- Кава в поєднанні з антибіотиками може викликати головний біль, підвищення артеріального тиску, безсоння і нервозність;
- Молоко послаблює дію антибіотиків, оскільки кальцій пов'язує їх значну частину і заважає всмоктуванню;
- Алкоголь не бажано поєднувати з будь-якими ліками, але з антибіотиками особливо. Звичайна доза парацетамолу в поєднанні з чарочкою спиртного здатні спричинити ниркову недостатність.
Також під час лікування потрібно вживати достатню кількість рослинної клітковини, рибу, курку, яйця і горіхи.
Для відновлення печінки потрібно включити в раціон продукти, які містять жирні кислоти Омега-3 - скумбрію, минтай і судак.
Медики настійно рекомендують при прийомі антибіотиків пити багато води - мінімум півтора літра на добу. Вода є найкращим очищувачем організму людини і вимиває всі побічні продукти діяльності антибіотиків.
Раніше повідомлялося, які продукти продовжують молодість і допомагають боротися зі зморшками.