Дуже часто причиною захворювань серцево-судинної системи є їжа, яка містить в собі велику кількість білків і тваринних жирів. Медики рекомендують відмовитися від ряду продуктів, щоб не спровокувати інфаркт та інші захворювання.
Заради молодості серця і судин рекомендується відмовитися в першу чергу від напівфабрикатів. Сосиски, ковбаси та інші продукти з переробленого м'яса містять барвники, консерванти і стабілізатори, які шкідливі для здоров'я, зокрема, для судин.
Надлишок вуглеводів підвищує рівень цукру в крові і при малих фізичних навантаженнях призводить до накопичення глюкози. Кров після цього стає в'язкою і густою. Надлишок вуглеводів негативно впливає на здоров'я судин.
Велика кількість солі, пальмового масла та інших добавок лише засмічують організм. Ці речовини часто містяться в різних промислових соусах, тому від їх вживання потрібно відмовитися всім, щоб з віком мінімізувати ризик виникнення інфаркту.
Раніше медики назвали продукти, які сприяють розвитку гіпертонії.