Людям, які страждають на діабет, потрібно ретельно стежити за своїм раціоном. Якщо йдеться про фрукти, то це повинні бути плоди з низьким глікемічним індексом. Вони повільніше перетравлюються і метаболізуються в людському організмі, а значить рівень цукру після їх вживання підвищується поступово, а не різко.
Медики радять діабетикам вживати в їжу яблука. Ці фрукти багаті вітаміном С і клітковиною, які прискорюють метаболізм. До складу яблук також входять і антиоксиданти, які перешкоджають внутрішнім запаленням в організмі. Вибирайте зелені сорти яблук, так як вони до того ж низькокалорійні.
Ще одним корисним фруктом при цукровому діабеті є апельсин. Він багатий вітаміном С і фолієвою кислотою. Вживати свіжовичавлений сік апельсинів дозволено в малих кількостях під суворим наглядом лікаря. Краще додавати в їжу цілісний апельсин, або його цедру.
Груші та персики не дозволять цукру різко вирости, тому діабетикам ці фрукти можна їсти без докорів сумління. У персиках, наприклад, міститься калій, який діабетикам потрібен у великих кількостях, а для засвоєння груші не потрібен інсулін. До того ж груша має сечогінний ефект і виступає в ролі знеболюючого і антибактеріального засобу.
Раніше повідомлялося, при яких захворюваннях апельсини можуть завдати шкоди організму.