Ті люди, яких турбує високий тиск, не перестають знаходити все нові способи боротьби з гіпертонією. Вчені з'ясували, що щоденне вживання оливкової олії першого віджиму знижує кров'яний тиск. Стаття про це опублікована в спеціалізованому журналі Nutrients.
Австралійські вчені провели експеримент за участю жителів різних країн. Було доведено, що вживання чотирьох столових ложок оливкової олії першого віджиму в день здатне знижувати центральний і периферичний систолічний артеріальний тиск на 2,5 і 2% відповідно. Дослідження проводилися на п'ятдесяти здорових дорослих людях з різним життєвим досвідом і дієтичними звичками.
Автор проекту Катерина Сарапіс розповіла, яким чином оливкова олія впливає на гіпертонію. За словами професора, до її складу входять різні активні сполуки, такі як поліфеноли, які відомі своїми протизапальними і антиоксидантними властивостями.
Раніше повідомлялося, які продукти повинні бути у вашому холодильнику в період респіраторних інфекцій.