Today.ua

Магнітні бурі вдарять по українцях на Різдво і Хрещення

У січні українців чекає два непростих періоди магнітних бур, перший з яких розпочнеться вже сьогодні, 5 січня. Метеорологи попереджають, що Різдво може стати для багатьох неспокійним часом, і метеочутливим людям слід бути до цього готовими.

Магнітна буря 5 січня 2021 почнеться після обіду. На території України очікуються несильні геомагнітні коливання. Однак, навіть такі незначні поштовхи можуть спровокувати проблеми зі сном, роздратування і втому. Магнітна буря буде тиснути на голову протягом декількох днів, і самий пік очікується на Різдвяний Святвечір (6 січня), орієнтовно на 5-7 ранку за київським часом. У цей день магнітна буря досягне чотирьох-п'яти балів.

Магнітну бурю на Різдво, 7 січня, метеорологи оцінюють в слабкі три бали. Багато людей у цей день можуть скаржитися на слабкість і апатію. Також в цей період у людей можливі запаморочення, тахікардія і напади задишки. Щоб на різдвяні свята убезпечити себе від негативного впливу магнітних бур, в найближчі три дні починайте день з контрастного душу, не відмовляйтеся від помірних фізичних навантажень і прогулянок перед сном, намагайтеся не пити багато кави і вживати алкоголь, стежте за своїм артеріальним тиском, пийте більше води, м'ятного чаю і натуральних напоїв.

Не піддавайте себе зайвим стресам в цей період, адже почуття тривоги і так буде присутнє у багатьох без особливої причини. По можливості, намагайтеся в найближчі дні не сідати за кермо і завжди носіть з собою індивідуальний набір ліків першої необхідності.

Раніше повідомлялося, що затяжна магнітна буря в Україні пройшла у другій половині грудня 2020 року, пік якої припав на 19 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ