Today.ua

Ляшко заявив, що першої хвилі коронавіруса в Україні ще не було

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні не було першої хвилі захворюваності COVID-19. Незважаючи на те, що другий день поспіль в країні фіксується більше 4 тисяч заражених, в МОЗ вважають, що це не пік. Тому рано говорити про другу хвилю, коли ще не пройшла і перша.

Зростання нових інфікованих Ляшко пов'язав і зі скасуванням деяких карантинних обмежень. У той же час президент Володимир Зеленський назвав причиною збільшення рівня захворюваності в країні дії політиків і чиновників в рамках передвиборної кампанії. Також глава держави акцентує увагу на тому, що українці стали більш безвідповідальними у дотриманні карантину. За його словами, люди просто не усвідомлюють всю небезпеку вірусу.

Зеленський солідарний з Міністерством охорони здоров'я в тому, що такого спалаху як в Європі у нас не було, а все тому, що в Україні одразу ввели жорсткі карантинні заходи, які збили першу хвилю епідемії. Всю весну і літо наші епідеміологічні показники були одними з найкращих, але восени ситуація загострилася. Деякі країни Європи внесли Україну в "червону" зону, так як захворюваність з кожним днем зростає, при тому що кількість тестованих в рази нижче, ніж в інших країнах.

Президент пообіцяв українцям, що як тільки в світі з'явиться вже готова вакцина від коронавіруса, Україна негайно почне її купувати.

Нагадаємо, ізраїльський лікар-анестезіолог заявив про неефективність вакцинації в протидії коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ